Japonsko očima Jedlíků: Od Sushi po Wagyu

Japonsko očima Jedlíků: Od Sushi po Wagyu

Termín
13.1.2025 - 19:00 (pondělí)
Místo konání
Biograf Český ráj (kde to je?)
Cena
Délka
100 minut - přestávka : Ne
Žánr
Diashow

Jedlíci na cestách se poprvé vydali mimo Evropu a hned to pojali ve velkém. Těžko si představit větší gastonomicky-cestovatelské lákadlo, než je právě Japonsko. Kombinace bohaté historie, unikátní kultury a toho nejkvalitnějšího jídla je přesně to, co Jedlíci na svých cestách hledají. Vydejte se spolu s nimi prozkoumat taje místní gastronomie do restaurací, na tržiště, do nákupních center a malých uliček osvětlených neony. Jaké je to ochutnat jedovatou rybu fugu nebo špíz z kuřecích vnitřností? A kde se vzal v Japonsku obalovaný řízek? Po téhle přednášce určitě zamíříte do nejbližší restaurace, nebo doma do ledničky!

Jedlící na cestách – Jarda Bouzek a Tomáš Šapovalov
Jarda Bouzek je cestovatel a fotograf, který vyměnil úspěšnou korporátní kariéru za život na volné noze. Své zkušenosti z vedení velké firmy kombinuje s vášní pro jídlo a je autorem myšlenky pořadu. V projektu má hlavní slovo u vizuálních složek, tedy u videa a fotografie.
Tomáš Šapovalov je cestovatel se zkušenostmi z kuchyní v Karibiku a na Novém Zélandu. Amatérský nadšenec do jídla a profesionální prodejce kaviáru. Baví ho ochutnávat pokrmy z celého světa a představovat je dalším lidem. Jeho hlavní zodpovědností je dramaturgie jednotlivých epizod.